JUST NU: FRAKTFRITT ÖVER 1000 KR  - Handlar du för mer än 1000 kr så bjuder vi på fraktavgiften!

Köpvillkor

Köpvillkor

Tryggt, enkelt, snabbt och personligt

 • Det är tryggt att handla hos oss. Vi använder oss av Skandinaviens ledande leverantör av betalningssystem.
 • Vi är certifierade av Trygg e-handel, ett initiativ av Pricerunner och Svensk Distanshandel.
 • Vid hantering av reklamationer tillämpas Konsumentköplagen.
 • Vi kommer att följa Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer i en eventuell tvist.
 • Du har som konsument rätt att utan kostnad öppna förpackningen för att kontrollera att varan fungerar.
 • Har du betalt i förskott och vill häva köpet på grund av en försenad leverans betalar vi tillbaka pengarna inom 20 dagar.

Allmänna villkor

 • Alla försök till bedrägerier polisanmäls och Hemvaruhuset.se förbehåller sig rätten att häva köpet om detta befaras.
 • Hemvaruhuset.se reserverar sig för eventuella tryck- och skrivfel samt uppenbart felaktiga priser. Vi kan inte garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Hur färgen återges kan bero på inställningar i din dator.
 • Vid eventuella felaktigheter i angivande av pris, tekniska problem, leveranstider eller om andra omständigheter infinner sig så förbehåller sig Hemvaruhuset rätten att ändra detta i efterhand.
  Vid dessa tillfällen så kontaktar vi alltid kunden och informerar om detta, kunden har då sin fulla rätt att antingen annullera eller ändra sin beställning.
 • Är du under 18 år måste du ha målsmans tillstånd att beställa.

Leveranstid

Normal leveranstid från Hemvaruhuset.se är 3-7 arbetsdagar. Se produktens informationssida för närmare information. Vissa produkter kan vid hög belastning ha något längre leveranstid, detta meddelas då via e-post. Du har rätt att häva köpet om du inte godkänner en ny föreslagen leveranstid vid eventuell försening.

Fri frakt

På Hemvaruhuset är det alltid fraktfritt inom Sverige om du handlar för 1000kr eller mer. De flesta varor levereras direkt hem till din port eller grind, OBS! uppbärning ingår EJ, vissa mindre (under 30kg) skickas med Posten och till ditt närmaste utlämningsställe - detta gäller dock ej alla mindre leveranser; kontakta Kundtjänst för vidare information angående din leverans. Vår speditör kommer att kontakta dig på ditt mobilnummer för att bestämma tidpunkt för leverans.

Expeditionsavgift

Varje beställning på Hemvaruhuset.se som understiger 1000kr debiteras en expeditionsavgift på 45:- oberoende av antal beställda varor. Expeditionsavgiften täcker kostnader för hantering och emballage. Den aktuella expeditionsavgiften finns angiven på Hemvaruhuset.se i kassan under rubriken Expeditionsavgift.

Betalning

Vi har tre olika betalningsalternativ för att du som kund ska kunna välja det sätt som passar dig bäst:

Betalning med kort (0 kr avgift)

Väljer du att betala med kreditkort betalar du ingen kortavgift. Vid eventuell retur går pengarna för varan tillbaka till ditt kort. Hos oss kan du göra snabba, enkla och säkra betalningar med betalkort som VISA och MasterCard. Vi tycker att det är viktigt att våra kunder känner sig trygga vid köp av oss och samarbetar därför med Dibs som är certifierade av både svenska och utländska banker och kortföretag. Dina kortuppgifter hanteras enbart på DIBS säkra server och kan inte läsas av utomstående. För mer information vänligen besök DIBS Payment Services.

Faktura 14 dagar (0 kr avgift)

Handla nu - betala efter leverans! När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor. En aviavgift om 0 kr per köp tillkommer. Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 60,00 kr samt dröjsmålsränta om 25.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. Få alltid hem varan innan du betalar Betalningstid - alltid 14 dagar Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen Ladda ner dina fakturor från klarna.se Möjlighet till delbetalning

Klarna Klarna Delbetalning - Delbetala från 50 kr/mån

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp. Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post. Allmänna villkor hittar du här

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
 • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång
Väljer du delbetalning finns följande alternativ
Månader Ränta Uppläggningsavgift Avgift per månad
3 månader 0% 95 kr 29 kr
6 månader 0% 105 kr 29 kr
12 månader 0% 295 kr 29 kr
24 månader 9,95% 295 kr 29 kr
36 månader 9,95% 295 kr 29 kr

Öppet köp

Öppet köp betyder att du får pengarna tillbaka om du ångrar köpet och lämnar tillbaka det du köpt inom 14 dagar från det att du mottagit varan, förutsatt att varan är i oskadat skick. Du har som kund rätt att utan kostnad öppna förpackningen för att kontrollera att varan fungerar. Individuellt specialbeställda produkter som är direkt måttanpassade för kund tas ej i retur. För att underlätta ditt ärende kontakta gärna kundtjänst och ange ditt ordernummer innan du returnerar din vara. Returnera gärna varan i dess ursprungliga förpackning och orginalemballage. Du står själv för returkostnaden. Efter att vi har fått tillbaka varan och godkänt returen överför vi så snart som möjligt pengar på det bankkontonummer som du tillhandahåller. Varan ska vara i oskadat skick och väl förpackad.

Reklamation

Vid hantering av reklamationer tillämpas Konsumentköplagen. För att läsa om vilka regler som gäller inom ramen för denna lag, gå till Konsumentverket. Reklamation innebär att du meddelar oss att du inte godtar varan och att du anger på vilket sätt du anser att varan är felaktig. Om varan är felaktig så rekommenderar Hemvaruhuset att du reklamerar så fort som möjligt. Kontakta gärna kundtjänst om du vill reklamera en vara, ha gärna varans artikelnummer och ditt ordernummer till hands vid kontakt. Skriv vad som är fel på varan och varför du inte är nöjd. Det är viktig information för att kunna göra förbättringar och ge våra kunder en bättre service. Meddela om du vill ha en ny vara eller pengarna tillbaka. Skicka gärna tillbaka varan i originalemballaget, Vi står för eventuella fraktkostnader. Om du får hem en vara som är felaktig eller felexpedierad, betalar vi frakten. När vi fått varan och godkänt reklamationen skickar vi en ny vara alternativt överför pengar så snart som möjligt till ditt bankkontonummer. Vänligen notera att vi ej löser ut varor som återsändes till oss mot postförskott eller efterkrav.

Transportskador

Hemvaruhuset rekommenderar att du som kund anmäler eventuella transportskador till kundtjänst inom 7 arbetsdagar från det tillfälle varan togs emot, vi rekommenderar även att du som kund anmäler skadan till respektive fraktbolag. Kontrollera gärna godset noga vid leveransen, om några skador kan synas på emballage eller på varan vid mottagandet så notera gärna detta på fraktsedeln innan du kvitterar fraktsedeln.
Vi rekommenderar att avemballera varan direkt efter mottagandet. Anmäl gärna synliga skador direkt till chauffören. Hemvaruhuset rekommenderar att du som kund anmäler dolda transportskador till kundtjänst inom 7 arbetsdagar efter mottagandet.

Övrig information

 • Vi reserverar oss för slutförsäljning.
 • Alla produkter vi säljer kan användas i Sverige.
 • Färgangivningen av våra produkter på bilderna kan variera lite mot originalfärgen.
 • Hemvaruhuset.se ingår ej avtal med personer som inte är myndiga (18 år).
 • Hemvaruhuset.se förbehåller sig rätten att neka en order.

Priser

Alla priser anges i SEK och är inklusive 25% moms.

Beställningar till utlandet

För beställningar till utlandet kontakta kundtjänst för mer information.